Zaključek smučarskega tečaja - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

Zaključek smučarskega tečaja

Aktualno > Dogodki in odmevi > Smučarski tečaj 2024

Pa smo dočakali zadnji dan našega posebnega smučarskega tečaja, tokrat prvič po 15. letih brez smučanja. Zjutraj smo se kot običajno odpravili z zbirnega mesta in pot v dežju nadaljevali do Mojstrane, kjer smo se ustavili v Slovenskem planinskem muzeju. Podobno smo to enkrat naredili že pred desetimi leti in tudi tokrat nam ni bilo žal. Zanimivo predavanje in krajši film nam je predstavil zgodovino slovenskega planinstva. Nato nam je reševanje pohodnih nalog skrajšalo čas do kosila. Sledil je zaključek tečaja s podelitvijo diplom in žrebanjem medalj v hotelu, kjer smo med tednom kosili - nato pa je sledila zabava z glasbo in plesom. Z odličnimi občutki smo še pomahali Kranjski Gori v slovo.


Tako kot se olimpijski ogenj na začetku iger prižge, ga je potrebno na koncu žal tudi ugasniti. Čeprav smo imeli zelo neugodne snežne razmere, smo iz tečaja potegnili maksimalno. Zaradi kratkih vrst smo smučali največ do sedaj in se v težkih razmerah tudi največ naučili. Na veselje vseh, smo organizatorji ugotovili, da je bilo vmes sicer nekaj odsotnosti zaradi bolezni, ampak vzdušje je bilo vseskozi enkratno - vsi smo bili ves čas "pozitivni" in žejni dogodivščin!

Še enkrat se zahvaljujemo zaupanju staršev in dobri volji tečajnikov, predvsem najmlajšim začetnikom, ki so napravili prve korake na smučeh in se naučili smučati ter že preizkušenim smučarjem, ki so uspešno utrdili in nadgradili svoje znanje. Prav tako gre zahvala tudi vsem podpornikom tečaja, ki so nam olajšali samo izvedbo. Se vidimo prihodnje leto...

Skupinska slika 2024
Pozdrav učiteljskega zbora
Nazaj na vsebino