19.11.2016 Mladi preddvorski šahisti osvojili tri medalje - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

19.11.2016 Mladi preddvorski šahisti osvojili tri medalje

Aktualno > Novice
V soboto 19. 11. 2016 je bilo v prostorih šahovskega kluba Stari Mayr Kranj medobčinsko prvenstvo osnovnih šol za učence in učenke. Tekmovanja se je udeležilo osem učencev s šahovskega krožka OŠ Preddvor. Vsi so se dobro in hrabro borili, zato se lahko pohvalijo z zlato in dvema bronastima medaljama.

Med deklicami v starostni kategoriji letnik 2008 in mlajše, je bila med šestimi udeleženkami Teja Prestor na tretjem mestu. Dvema lanskima medaljama je letos že na prvem tekmovanju dodala še en bron. Na strani Šahovske zveze Slovenije "http://www.sah-zveza.si/rezultati/podatki/?rid=15868" si lahko ogledate rezultate v njeni skupini.

V najštevilčnejši skupini fantov, letnik 2008 in mlajši, je bil odličen tretji Andrej Bone. Ta kolajna je lepa nagrada za njegovo borbenost na njegovi komaj enoletni šahovski poti. Pohvale tudi Tjašu Megliču, ki se je šele letos pridružil šahovskemu krožku. Na povezavi "http://www.sah-zveza.si/rezultati/podatki/?rid=15866" si lahko ogledate njune rezultate.

Pri fantih, v starostni kategoriji letnik 2005 in mlajši, je zmagal Luka Šlibar. V dvobojih, tudi s starejšimi fanti, je petkrat zmagal in dvakrat remiziral, kar mu je na koncu prineslo prvo mesto s točko prednosti pred drugouvrščenim. Pohvaliti velja tudi Žana Šenka, Aljaža Podpeskarja, Luka Ekarja in Miha Šlibarja. Ogledate si lahko tudi njihove rezultate na povezavi "http://www.sah-zveza.si/rezultati/podatki/?rid=15865".

Pripravil: Matjaž Šlibar, vodja šahovskega krožka OŠ Matije Valjavca Preddvor
Nazaj na vsebino