29.05.2016 Objavljen članek v občinskem glasilu Viharnik - Maj 2016 - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

29.05.2016 Objavljen članek v občinskem glasilu Viharnik - Maj 2016

Aktualno > Objave

ZAKLJUČEK NOGOMETNE SEZONE IN OBNOVE ŠOLSKIH ŠPORTNIH POVRŠIN

Po več kot 55 letih športnega delovanja, katerega najbolj množično vse to obdobje udejanja ŠD Preddvor, se je končno našla tudi volja in zavedanje, da športni objekti niso le pobožna želja nekaj zanesenjakov, ampak dejanska potreba občanov vseh starostnih obdobij. Prvi korak je bil narejen z zaključeno prenovo šolskih športnih površin, pri kateri smo aktivno sodelovali tudi člani našega športnega društva.

Sama prenova šolskih športnih igrišč se je zaradi vremenskih razmer in zahtevnosti polaganja tartanske podlage nekoliko zavlekla, tako da smo bili vsi že kar nestrpni. Pregled objekta in primopredaja sta bila izvedena 11. maja, igrišča pa se že lahko uporabljajo. Ugotovljene pomanjkljivosti naj bi izvajalec odpravil najkasneje do uradne otvoritve, ki je bila 1. junija, kjer se je aktivno vključilo naše društvo s svojimi najmlajšimi člani.

Čeprav smo vsi bodoči uporabniki navdušeni nad novo podobo šolskih športnih igrišč, pa si v ŠD Preddvor želimo, da bi čimprej uredili tudi razsvetljavo, s čimer se bo lahko podaljšal čas uporabe predvsem v jesenskem in zimskem obdobju. Potrkati je potrebno tudi na zavest bodočih uporabnikov, da se morajo na igriščih obnašati v skladu s športnimi pravili in redom, da bi bila uporabnost čim daljša.

Vse sodelujoče na tem zahtevnem projektu je razveselila tudi odločba Fundacije za šport, ki je odobrila vlogo za sofinanciranje, s čimer je bil zagotovljen dobršen del sredstev za izgradnjo nogometnega igrišča z umetno travo. Ker si v društvu želimo, da bi bilo le-to čimprej v uporabi, smo z lastnimi sredstvi zagotovili izdelavo šestih nogometnih vrat. S to pridobitvijo se bo sezona treniranja nogometa raztegnila čez celo leto, ekipam pa ne bo potrebno več toliko gostovati na Visokem. Pogled na neučakanost otrok in zanimanje drugih občanov nas utrjuje v prepričanju, da vložen trud in čas vseh sodelujočih v projektu nista bila zaman.

Za vse naše kategorije se v začetku junija zaključuje kar dolga nogometna sezona 2015/16. Lahko jo ocenimo kot uspešno, čeprav se bodo ekipe borile do konca prvenstva za še boljše položaje na lestvicah. Velja omeniti, da je kombinirana ekipa mlajših dečkov na mednarodnem turnirju sredi maja v Lescah med osmimi ekipami osvojila odlično tretje mesto.

Še pred začetkom spomladanskega dela sezone nam je uspelo dokončno urediti tudi garderobne in sanitarne prostore. Tako smo pogoje dela predvsem z mlajšimi kategorijami spet dvignili na precej višji nivo. Za takšno pridobitev pa se moramo še posebej zahvaliti vsem vključenim domačim posameznikom in podjetnikom, ki so ves porabljen material skupaj s svojimi storitvami dobavili in opravili brezplačno.

Konec aprila smo se pridružili akciji »Spravimo otroke z ulice!«, kjer je največji evropski tekstilni trgovec, nemški KiK Textilien slovenskim klubom prvič podaril nogometne drese za vse starosti. Dresi so iz clima cool materiala in vsebujejo zgornji in spodnji del, nogavice in športno torbo po skupini igralcev. Veseli smo, da smo bili del te akcije in se ob tej priložnosti zahvaljujemo KiK-u za donacijo, da bodo lahko zdaj tudi naši igralci trenirali v njihovih dresih!



Prvomajsko kresovanje, prvo v vrsti naših tradicionalnih prireditev, smo že izvedli. Po končani nogometni sezoni pa bomo šli takoj še v izvedbo preostalih:

11.6. – Zaključek sezone za mlajše nogometne kategorije
18.6. – Srečanje nogometnih generacij NK Preddvor STARI-MLADI
25.6. – Prvenstvo Občine Preddvor v malem nogometu

Dogodka, ki ju še podpiramo in pomagamo izpeljati med že začetimi počitnicami in poletnimi dopusti, sta še Nogometni kamp D7 na čelu s trenerjem mlajših kategorij Davidom Golobom in seveda Oratorij Preddvor, ki mu uporaba nogometnega igrišča Za žago in objektov ob njem pride še kako prav. VABLJENI! Več o teh dogodkih pa v naslednjem občinskem glasilu oz. na naši spletni strani www.sd-preddvor.si!

Maj 2016

Pripravila: Marjan in Slavko A. Bogataj

Nazaj na vsebino