27.05.2023 Članska ekipa NK Preddvor četrta na Gorenjskem - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

27.05.2023 Članska ekipa NK Preddvor četrta na Gorenjskem

Aktualno > Novice
V letošnji nogometni sezoni 2022/23 lahko govorimo o velikem tekmovalnem uspehu, saj se je močno pomlajeni nogometni članski ekipi Preddvora najprej uspelo uvrstiti v skupino šestih ekip za gorenjskega prvaka, v drugem delu tekmovanja pa so še napredovali na končno četrto mesto.

Ekipa Preddvora je tako po prvem delu tekmovanja v gorenjski članski ligi, ki se je končalo prvi aprilski konec tedna, zasedla peto mesto in se prvič uvrstila v ligo za prvaka. V njej so nastopile še ekipe SIJ Acroni Jesenice, Bled - Bohinj Hirter, Zarica Kranj, Polet in Velesovo Cerklje. V tem delu se je tekmovalo po dvokrožnem sistemu, kar pomeni, da je igral vsak z vsakim po enkrat doma in v gosteh. Igralci in trener Miha Žnidaršič se niso ustrašili izziva in na vseh odigranih tekmah, navdušili tako z borbenim pristopom kot odlično igro. Za uvod so sicer dvakrat izgubili (proti Jesenicam z 2 : 4, Bled - Bohinj Hirter pa je bil boljši z 1 : 0), nato pa je sledilo pet tekem brez poraza. Premagali so Velesovo Cerklje z 1 : 0 in Polet s 4 : 1, remizirali z 2 : 2 z Zarico Kranj in z združeno blejsko-bohinjsko ekipo ter z 1 : 1 na Jesenicah. Zadnja dva neodločena izida sta bila še posebno odmevna, saj bi bila zmaga za omenjena nasprotnika še kako pomembna v boju za naslov prvaka. Do konca prvenstva so predvsem zaradi velikega števila poškodb sicer doživeli še dva poraza v Velesovem s 3:0 in potem še v Kranju pri Zarici s 5:1. V zadnjem krogu v soboto, 27. maja pa so sezono zaključili z rutinirano zmago na domačem igrišču Za žago z 2:0 proti Poletu in tako lestvico zapečatili na končnem četrtem mestu.

Ob koncu lahko zatrdimo, da smo z letošnjo sezono v klubu izjemno zadovoljni, saj doseženi rezultati in napredek v igri govorijo sami zase. Trenerju Žnidaršiču je v homogeno celoto uspelo združiti izkušenost, ki jo poosebljajo kapetan Luka Čemažar, Gašper Mlakar in Tim Kovačič, ter željo po dokazovanju in stalnem napredovanju, ki je prisotna pri mlajši generaciji, v kateri imajo najvidnejšo vlogo fantje, še mladinci, iz domačega okolja – Luka Prestor, Lenart Vodeb in Leon Fuchs ter seveda vsi ostali, ki so vsak po svojih močeh pripomogli k velikemu ekipnemu uspehu.

Računamo, da bo članska ekipa naslednjo sezono še močnejša in še bolj izkušena. Upamo, da bomo lahko ponosno in zasluženo kmalu odigrali tudi prve tekme v novem Športnem parku Preddvor.

P.S. Vabljeni tudi na naše zaključne prireditve v mesecu juniju:
Nazaj na vsebino