Začetek smučarskega tečaja 2019 - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

Začetek smučarskega tečaja 2019

Aktualno > Dogodki in odmevi > Smučarski tečaj 2019
Že štirinajst dni pred tečajem se je pri nas začelo letošnje daljše obdobje sončnega vremena in kar zavidali smo učencem iz vzhodne Slovenije, da imajo počitnice pred nami. Kajti prej ali slej se vreme zamenja, z njim pa že kar nekaj let nismo imeli sreče. Ampak letos bo kot kaže drugače. Sicer je vreme pretoplo za to zimsko obdobje, ampak vsaj padavin naj ne bi bilo do konca tečaja. Tako smo spet optimistično začeli tokrat že 11. tradicionalni smučarski tečaj.


Letos smo s številom udeležencev spet presegli številko sedemdeset in skoraj napolnili dva avtobusa. Tokrat imamo samo enega deskarja, imamo pa že blizu polovice novih udeležencev. Največ od tega je drugošolcev in petošolcev, skupaj na tečaju jih je več kot polovica.


Zjutraj nas je pričakalo sicer oblačno nebo in kar pretoplo vreme. Ker zaupamo vremenarjam, smo cel dan pogledovali za soncem, ki pa se kar ni in ni hotelo prikazati izza oblakov. Tudi sneg je bil primerno temperaturi že zjutraj zelo moker. Glede na to, da se je letos spet povečalo število novincev, smo morali tokrat še bolj podrobno ponoviti vse napotke, ki se nam z leti poučevanja zdijo že čisto samoumevni. Sicer pa po enem letu premora obnova vseeno pride prav tudi 'starim mačkom'. Po kontroli prisotnih smo se dobre volje odpravili novim dogodivščinam naproti. Hitro smo se oblekli, poiskali svoje smuči in palice in nestrpno čakali na svojega "novega/starega" učitelja. Porazdelili smo se po naših tradicionalnih barvnih kombinacijah od zelenih začetnikov preko oranžnih in modrih do rumenih znalcev, seveda na podlagi znanja učencev iz preteklih tečajev in dodatno pridobljenih informacijah od staršev ter preizkusom znanja novincev. Glede na to, da je letos le teh res veliko, smo v zelenih skupinah naredili še nekaj izmenjav in do konca dneva formirali končne skupine.


Snežna površina kljub odjugi še ni bila prezahtevna, tako da smo se lahko dokaj normalno in veliko nasmučali, sploh pa zato. ker na žičniških napravah ni bilo vrst. Letos se je učiteljskemu zboru spet priključil izkušeni Janez, ki je skupino popolnih začetnikov že preko 'krožničkov' pripeljal do kosila. Tudi ostale smučarske učiteljice, ki učijo zelenčke, so pohvalile njihovo dnevno napredovanje. Tako smo prvi dan "našega" enajstega smučarskega tečaja v Kranjski Gori začeli in končali sicer malo utrujeni, ampak z zadovoljstvom ter dobro voljo za naprej.


Pripravil: Marjan Bogataj, foto: Slavko A. Bogataj (Utrinki prvega dne)

Utrinki prvega dne
Nazaj na vsebino