24.03.2017 Objavljen članek v občinskem glasilu Viharnik - Marec 2017 - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

24.03.2017 Objavljen članek v občinskem glasilu Viharnik - Marec 2017

Aktualno > Objave

SMUČARSKE AKTIVNOSTI ZAMENJAL NOGOMETNI VRVEŽ

Bolj kot vreme, nas je pred letošnjim smučarskim/deskarskim tečajem skrbelo, če sploh sneg bo. Toplo vreme in malo padavin v preteklih dneh in mesecih, predvsem snežnih, ni bilo najbolj optimistično za našo zimsko dejavnost, ki jo izvajamo že devetič po vrsti. Letos smo se s številom udeležencev približali številki osemdeset in kot kaže se trend zanimanja še ne spreminja.

Letos smo se ob sedmih zjutraj zbrali ob svetlem in jasnem jutru, v nasprotju z nekaj prejšnjimi leti, ko je bila ob tej uri še skoraj trda tema. Po kontroli prisotnih smo se dobre volje odpravili novim dogodivščinam naproti. Celo pot smo se ozirali na okrog, kje se bo pojavil prvi sneg. Pa se je šele v Kranjski Gori na parkirišču. Hitro smo se oblekli, poiskali svojo opremo in nestrpno čakali na svojega "novega/starega" učitelja. Porazdelili smo se po naših tradicionalnih barvnih kombinacijah od zelenih začetnikov preko oranžnih in modrih do rumenih znalcev, seveda na podlagi znanja učencev iz preteklih tečajev in dodatno pridobljenih informacijah od staršev ter preizkusom znanja novincev. Zopet smo sestavili devet skupin, ki jih je vodilo 11 učiteljev. Vsak dan je bila do malice snežna površina še kolikor toliko ugodna in pomrznjena, popoldanski sneg pa je bil ponavadi že zelo težak in spomladansko moker. Letos so nas spet presenetili zeleni začetniki, saj se je večina že takoj po ogrevanju spoprijela z žičniškimi napravami.

Če gledamo letošnji tečaj kot celoto, bi lahko rekli, da smo po nekaj letih končno z vremenom prišli na svoj račun. Največjo srečo smo imeli v torek, ko je deževna fronta svoj izliv začela šele popoldne, naslednje jutro pa se je do začetka tečaja že umaknila in nam namenila celo nekaj naravnega snega. Tako smo v popolnosti izkoristili smučarske zavoje in dobre volje zaključili smučarski tečaj z našo ogromno tradicionalno barvasto kačo in s podelitvijo diplom na zaključku na parkirišču pri avtobusih.

Zahvaljujemo se zaupanju staršev in dobri volji tečajnikov, predvsem najmlajšim začetnikom, ki so napravili prve korake na smučeh in se naučili smučati ter že preizkušenim smučarjem in deskarjem, ki so uspešno utrdili in nadgradili svoje znanje. Tečaja nam tudi ne bi uspelo izpeljati brez izdatne pomoči Občine Preddvor in podpore naših stalnih donatorjev ter pokroviteljev, ki smo se jim posebej zahvalili na naši spletni strani www.sd-preddvor.si.

Začetek marca je čas, ko se nogometne ekipe običajno odpravijo na priprave v toplejše kraje. Člani so bili od 9. do 12. marca v Rovinju, kjer so opravili več treningov in odigrali tudi dve prijateljski tekmi. S pogoji za vadbo in nastanitvijo v tem istrskem turističnem kraju, kjer so bili sicer prvič, so bili zelo zadovoljni. Trener Iztok Pavc je pohvalil prizadevnost igralcev in priprave označil kot zelo uspešne, kar nam vliva optimizem pred začetkom pomladanskega dela prvenstva.

V istem terminu kot člani, so bili na pripravah tudi mlajši in starejši dečki. Trener David Golob je v Poreč odpeljal 23 igralcev in bil z opravljenim zelo zadovoljen, še posebej pa je pohvalil zelo motiviran pristop svojih varovancev. Po prihodu s priprav se treningi nadaljujejo v domačem okolju. Vse selekcije so v polnem pogonu, pri čemer se je še enkrat več pokazalo, kako velika pridobitev je malo nogometno igrišče z umetno travo ob osnovni šoli. Mlajše selekcije trenirajo predvsem v popoldanskem času, v večernem pa so pod reflektorji aktivni člani. Ekipi mlajših in starejših cicibanov zaenkrat trenirata še v telovadnici, saj jih konec meseca čaka še finalni turnir akcije Rad igram nogomet, ki se igra v dvorani.

V društvu smo še posebej navdušeni tudi nad živahnim dogajanjem v telovadnici vrtca Storžek, kjer vsako sredo v dopoldanskem času zaživijo nogometne urice za predšolske otroke, stare 5 in 6 let. Gre za pilotski projekt Nogometne zveze Slovenije, kjer kot partnerja sodelujeta tudi naše društvo in vrtec Storžek in je za vse udeležence brezplačen. Z njim se je povečal nabor izbirnih vsebin v vrtcu, ki vključujejo gibanje in igro, hkrati pa predšolskim otrokom nudi dobre možnosti za razvoj motoričnih sposobnosti in jih seznanja z nogometom kot igralno in gibalno aktivnostjo. Odziv staršev in otrok je zelo pozitiven, tako da v projektu sodeluje več kot dvajset najmlajših športnih navdušencev, o pestrem dogajanju na nogometnih uricah v vrtcu Storžek pa je Nogometna zveza Slovenije pripravila tudi krajši prispevek, ki si ga lahko ogledate na njeni oz. na povezavi preko naše spletne strani.

Gradbeni odbor Voke se tudi od zadnjega prispevka ni uradno sestal, imeli pa smo kar nekaj korespondenčnih sestankov, kjer smo razpravljali o izhodiščih za projektiranje prve faze, ki obsega dostop, parkirišča in samo nogometno igrišče s spremljajočim objektom in potrebno infrastrukturo. Še vedno sta v reševanju dva ključna problema in sicer izgradnja dostopne ceste v Voke preko dela zasebnega zemljišča in pogajanja o odkupu sosednje parcele, ki je v cerkveni lasti. Kot je bilo zapisano že zadnjič, smo realno optimistični in pričakujemo, da bi še v letošnjem letu lahko začela pripravljalna dela, sploh zaradi novih gradbenih del, ki jih Jelovica trenutno izvaja na območju lokacije starega nogometnega igrišča Za žago.

Z aprilom bodo spet oživela nogometna igrišča na Gorenjskem, saj se pričenja pomladanski del prvenstva. Zahvaljujemo se vam za vso podporo do sedaj in vas vabimo na oglede naših prvenstvenih tekem, tako na igrišču Za žago, v športnem parku Rapa na Visokem ter na ostala gostovanja po Gorenjski, kot tudi na vse naše druge tradicionalne prireditve!

Marec 2017

Pripravili: Marjan Bogataj, Roman Rogelj

Nazaj na vsebino