09.06.2012 Komentar ob zaključku nogometne sezone 2011/12 - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

09.06.2012 Komentar ob zaključku nogometne sezone 2011/12

Aktualno > Dogodki in odmevi

Pa smo zaključili še eno nogometno sezono, v kateri smo bili aktivni z največ ekipami, odkar nastopamo v uradnih tekmovanjih pod okriljem Medobčinske nogometne zveze Gorenjske-Kranj. Tekmovali smo kar v šestih kategorijah in sicer s skupnimi ekipami Preddvor-Visoko pri mlajših in starejših cicibanih, mlajših in starejših dečkih ter kadetih, s člansko ekipo NK Preddvor pa v 2. gorenjski nogometni ligi. Lahko povzamemo, da smo dosegli pričakovane rezultate, z malo sreče pa bi bilo lahko še precej bolje.

V letošnji sezoni je nova ekipa kadetov U16 na čelu s trenerjem Cirilom Žontarjem opravičila zaupanje. Sicer se ni mogla kosati z najboljšimi ekipami, vendar pa s štirimi zmagami in enim neodločenim izidom tudi ni bila čisto na začelju. Ekipa starejših dečkov U14 s trenerjem Gregorjem Pavličem se je z dobrimi igrami uvrstila v prvo polovico lestvice. Mlajšim dečkom U12 s trenerjema Cirilom Žontarjem in pomočnikom Marjanom Bogatajem sicer ni uspel preboj v prvo ligo, vseeno pa so si razdelili drugo mesto v skupini. Trener cicibanov U10 Iztok Pavc je zadržal prvoligaški status, David Golob pa je z mlajšimi cicibani U8 na turnirjih dokazoval, da nogometnega talenta v naših krajih ne manjka.

Članski ekipi NK Preddvor je z novim trenerjem Iztokom Pavcem in z uvedbo modernega načina igre letos skoraj uspelo osvojiti drugo mesto v gorenjski ligi in s tem uvrstitev v dodatne kvalifikacije za popolnitev prve lige. Po začetnem zmagovitem jurišu proti naslovu jesenskega prvaka, je prišla rezultatska kriza sedmih zaporednih tekem. Upanje so nato proti koncu sezone ponovno zbudile tri zmage, vendar je ekipi spodletelo še na zadnji tekmi proti neposrednim tekmecem NK Ločan. Končno peto mesto na lestvici ni neuspeh, je pa verjetno malo manj kot smo vsi pričakovali. Veseli nas, da v sezoni menjave generacij in sistema igre ni bilo velikega osipa in je bilo tako na treningih in tekmah vedno dovolj predvsem mlajših igralcev, ki so si lahko pridobili dragocene izkušnje za naprej. Čeprav smo na začetku sezone imeli na seznamu štiri vratarje, pa je bil največji spomladanski problem prav z njimi. Velikokrat je ekipo moral reševati prav najstarejši Slavko A. Bogataj, ki že hiti proti svoji petdesetletnici, hkrati
pa je z veteransko ekipo Kranja postal še prvak Ljubljanske regionalne veteranske lige.

Sedaj pa nas čaka še nekaj tradicionalnih zaključnih prireditev ob koncu sezone: naprej Zaključek sezone za mlajše kategorije ekip Preddvor-Visoko, nato Srečanje nogometnih generacij NK Preddvor in nato še Prvenstvo Občine Preddvor v malem nogometu. Vabljeni!


Pripravil: Marjan Bogataj

Slike z
adnje članske tekme sezone 2011/12 - NK Ločan : NK PREDDVOR

Nazaj na vsebino