01.06.2016 Otvoritev športnih igrišč pri šoli v Preddvoru - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

01.06.2016 Otvoritev športnih igrišč pri šoli v Preddvoru

Aktualno > Dogodki in odmevi
Po več kot 55. letih športnega delovanja, katerega najbolj množično vse to obdobje udejanja ŠD Preddvor, se je končno našla tudi volja in zavedanje, da športni objekti niso le pobožna želja nekaj zanesenjakov, ampak dejanska potreba občanov vseh starostnih obdobij. Tako bo sreda 1.6.2016 v novejši zgodovini Občine Preddvor zapisana z velikimi in okrepljenimi črkami, saj je bil, s slavnostno otvoritvijo zaključene prenove šolskih športnih površin, narejen prvi korak na področju športne infrastrukture, pri katerem smo aktivno sodelovali tudi člani našega športnega društva.

Predsednik ŠD Preddvor se je v imenu društva in svojem imenu zahvalil županu in ravnateljici za organizacijo ter izvedbo zelo simpatične in prijetne prireditve ob odprtju prenovljenih šolskih športnih igrišč. V teh dneh smo že večkrat poudarili, da smo lahko vsi skupaj ponosni na to pridobitev, saj je malo šol v bližnji in daljnji okolici, ki učencem lahko ponudi izvajanje športnih aktivnosti na nogometnem, košarkarskem, rokometnem in odbojkarskem igrišču ter na atletskih stezah. Kot je bilo takoj slišati tako iz ust staršev kot učiteljskega zbora, so učenci navdušeni. Kaj o pridobitvi menijo nadobudni nogometaši, pa smo lahko videli po prireditvi, saj jih je bilo težko prepričati, da bo zaradi mraka s prvim treningom in tekmo potrebno počasi zaključiti. Prepričani smo, da igrišča ne bodo samevala, ampak se bo dogajalo ravno obratno: zasedena bodo po cele dneve in marsikdo ne bo vedno prišel na vrsto. Ko pa bo urejena še razsvetljava, kar naj bo naš naslednji skupni cilj, pa bo izkoriščenost športnih površin lahko samo še večja.

Ob koncu je vsem skupaj zaželel še veliko uspešnih projektov in prijetno praznovanje ob bližajočih se občinskem in državnem prazniku.

Pripravil: Marjan Bogataj, Foto: Aleš Hafner


Nazaj na vsebino