10.06.2023 Srečanje nogometnih generacij STARI-MLADI - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

10.06.2023 Srečanje nogometnih generacij STARI-MLADI

Aktualno > Dogodki in odmevi
V ŠD Preddvor spet zaokrožujemo konec sezone v celoto z našimi tradicionalnimi zaključnimi prireditvami. Druga od njih, za Zaključkom sezone za mlajše kategorije, je bilo naše tradicionalno Srečanje nogometnih generacij NK Preddvor v soboto 10.6. popoldne. Čeprav smo se že pogledovali z odpovedjo prireditve zaradi vsakodnevnih popoldanskih nalivov, nam je šlo tokrat vreme vsaj malo na roko, tako da smo lahko tokom tedna pripravili igrišče in okolico. Namakanje letos še ni bilo potrebno in z redno košnjo smo lahko zelenico ohranili v izredno dobrem stanju - najboljšem do sedaj.


Uvodni del prireditve je že po tradiciji pripadal starejšim igralcem, ki smo jih, razvrščene po datumu rojstva po sistemu prvi-drugi, razdelili v dve ekipi in sicer modro in belo. Letos so bili spet boljši MODRI, ki so dobili prvi polčas z 1:0. Tudi v drugem so imeli boljšo realizacijo in razpoloženega vratarja MODRI, ki so tekmo zaključili z rezultatom 3:1 v svojo korist, čeprav so imeli BELI čez celo srečanje terensko premoč in tudi več priložnosti.

V drugi tekmi se je razširjena ekipa članov pomerila z ekipo preddvorske prihodnosti. Luka Prestor, ki je bil v iztekajoči sezoni že pomemben člen članske ekipe, je ponovno poskrbel, da se je srečanja udeležilo več igralcev med 17. in 19. letom, ki so korenine pognali tudi v mlajših selekcijah ŠD Preddvor, trenutno pa uspešno nastopajo v drugih klubih. Tekma je bila izredno zanimiva, mlajši v sinjemodrih dresih pa so se po vodstvu z 2:0 že videli kot zmagovalci. Konec drugega polčasa pa so pa so belomodri vnovčili svoje izkušnje in izenačili ter tekmo pripeljali do streljanja kazenskih strelov. Le en zgrešen strel je povzročil, da je zmaga vseeno ostala mlajši ekipi.


Po končani nogometni predstavi
je sledila pogostitev udeležencev in sproščeno druženje ter ogled finalne tekme Lige prvakov med prav tako sinjemodrim Manchester Cityjem in modročrnim Interjem. Že prej smo opozarjali, da bosta naši tekmi STARI-MLADI verjetno izpadli bolj atraktivno, kot pa kasneje samo finale in tako je tudi bilo. Manchester City je odpor Interja strl šele v drugem polčasu in zmagal z rezultatom 1:0.


Hvala vsem še enkrat za obisk in sodelovanje ter se vidimo spet prihodnje leto!

----------------- NAJSTAREJŠI - BELI  :

 1 Mile Špehar
2 Slavko A. Bogataj
3 Janez Rogelj
4 Sebastijan Prestor
5 Peter Zorman
6 Iztok Pavc
7 Miha Prestor
8 Tilen Pelko
9 Matic Okorn

 STAREJŠI - MODRI -------------------

1 Danilo Lombar
2 Vilko Čimžar
3 Draženko Tomič
4 Roman Rešek
5 Zoran Stojčevič
6 Oliver Borojevič
7 Bojan Buzadzija
8 Luka Potkonjak
9 Andrej Bogataj
Nazaj na vsebino