Začetek smučarskega tečaja - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

Začetek smučarskega tečaja

Aktualno > Dogodki in odmevi > Smučarski tečaj 2015

Kot je bilo že napisano v predhodnih obvestilih, se nas od združitve počitnic z Ljubljančani drži res slaba vremenska napoved. Če je bila pretekli teden prava zimska pravljica, je tokratna prva polovica tedna podobna napovedi rdečega alarma pred nekaj tedni. Vseeno smo ostali optimisti in prvi dan je bil kljub deževnemu vikendu precej suh ponedeljek, v nasprotju z lanskim letom, ko smo prišli v snežni metež. To pa ne velja za obstoječi sneg, ki ga je dež z visokimi temperaturami že močno načel in na nekaterih delih smučišča se je že videla rjava travnata površina. Tako smo prvi dan "našega" sedmega smučarskega tečaja v Kranjski Gori začeli z mešanimi občutki, na koncu dneva pa že z zadovoljstvom in dobro voljo za naprej.

Letos smo spet podrli rekord po številu tečajnikov in kot kaže trend zanimanja še vedno narašča. Res, da smo lansko število 86 presegli samo za enega tečajnika, vendar bi tokrat lahko dosegli tudi magično mejo 90, če žal ne bi bilo odpovedi zaradi poškodb in bolezni. Struktura po številu povratnikov je tudi zanimiva: 23 se jih letos tečaja udeležuje prvič, 20 drugič, ostala polovica pa že trikrat oz. večkrat, kar kaže tudi na zaupanje, ki smo si ga pri starših pridobili v preteklih letih.

Po naložitvi opreme in otrok v Preddvoru ter preverjanju prisotnosti, smo se točno ob 7.30 tako odpravili na našo klasično pot. V Kranjski Gori smo najprej opravili administracijo s smučarskimi kartami, nato pa smo se na stalnem parkirišču pred avtobusi preobuli v smučarske čevlje in čelade ter poiskali svoje smuči in palice. Razdelili smo se v naše tradicionalne barvne skupine od zelenih začetnikov preko oranžnih in modrih do rumenih znalcev, seveda na podlagi znanja učencev iz preteklih tečajev in dodatno pridobljenih informacijah od staršev ter preizkusom znanja novincev. Zopet smo sestavili deset skupin. Dan je potekal z delom po skupinah, ki so se do konca dneva dokončno formirale. "Najboljša zelena skupina", kot jo imenuje njen vodja Janez, ni bila v dosedanjih letih še nikoli tako dobra. To sta mu družno potrdila tudi sodelavca Tamara in Andraž, kar je zelo razveseljujoče in bodo tako lahko zelo hitro napredovali.


Konec dneva se je že prikazovala nizka oblačnost in nakazala na začetek padavin. Glede na napovedano slabo vreme z možnim deževjem, starše tečajnikov prosimo, če otrokom v naslednjih dveh dneh poleg redne dnevne opreme v torbo dodate tudi kakšen anorak oz. palerino ali kakšno polivinilasto pregrinjalo, ki ga bo obvarovalo pred direktnim vplivom dežja. Po potrebi naj bi ga oblekli preko bund, tako da naj bo dovolj velik, lahko pa tudi prevelik (npr. odrasle velikosti). V kolikor bi bilo resnično slabo vreme npr. močan dež, pričakujte SMS ali e-poštno sporočilo, da se bomo vrnili kakšno uro prej...


Pripravil: Marjan Bogataj

Foto: Slavko A. Bogataj (Utrinki prvega dne), Andraž Hafner ("Najboljša zelena skupina")

Utrinki prvega dne
"Najboljša zelena skupina"
Nazaj na vsebino